Het is koud, het is nat, het is triest weer. Jazeker het is herfst. En jazeker… het is ook bijna weekend; en voor sommigen onder ons is het zelfs bijna herfstvakantie. De vrijdagmiddag borrel tip van deze week is dan ook een warmhoudertje, en echte winterborrel. Dat past helemaal bij dit weer, bij de herfstvakantie en daarnaast is deze drank ook nog eens onweerstaanbaar lekker!

De winterborrel

Onze eigen gemaakte Glühwein is inmiddels een begrip in Borne en omstreken. Onze eigen gemaakte Glühwein, volgens unieke receptuur, is absoluut de lekkerste glühwein die je ooit gedronken hebt!
En ik hoor je denken; Glühwein drink je toch in december? Tijdens de feestdagen? Ja het is inderdaad een december lekkernij, maar omdat wij er ook tijdens deze herfstige dagen veel vraag naar hebben, zijn wij vast begonnen met glühwein maken. En hij is weer heerlijk!

Gluhwein is een wijn die warm gedronken wordt. Je verwarmd het heel makkelijk in een pannetje. Het hoeft niet te koken, sterker nog, het mag niet koken, want dan verdampt de alcohol. Maar het mag wel goed warm zijn, tot maximaal 78 graden.
Over het recept laten we niet teveel los. Dat is ons geheim en tevens onze trots. Het enige wat we ervan willen vertellen is dat onze glühwein een stuk smaakvoller is dan de basis glühwein. Glühwein wordt altijd gemaakt van rode of witte wijn verwarmd met kaneel, kruidnagel, steranijs en citrusschillen, en eventueel gezoet met suiker of honing. Onze eigen gemaakte glühwein heeft net dat beetje extra. Wanneer je onze  eigen gemaakte glühwein eenmaal geproefd hebt, wil je nooit geen andere meer.

De Glühwein zit in een luxe glazen fles die herbruikbaar is. Met deze fles kun je zelf glühwein tappen in onze winkel of je kunt deze fles gebruiken als waterfles. De prijs is incuslief fles. Wanneer je de fles komt navullen in de winkel, betaal je dus slechts de inhoud.

#vrijmibo

Steek de vuurkorf maar vast aan, maak je winterterras gezellig en luidt vanmiddag het weekend of de herfstvakantie in, met een gezellige #vrijmibo buiten met een glas warme glühwein!

Wil je meer vrijdagmiddag borrel tips? We hebben elke week een nieuwe voor je op onze blog pagina!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *