Recept van de maand juni

Benodigdheden
Gamba’s (zo groot mogelijke)
flinke scheut milde chilisaus
1 el uienpoeder
1 tl knoflookpoeder
1 tl kerrie poeder
peper en zout

Meng een scheut milde chilisaus met een eetlepel uienpoeder, kerrie en een theelepel knoflookpoeder. Roer goed door totdat er geen klontjes meer zijn. Breng op smaak met peper en zout. Haal hier de garnalen doorheen en rijg ze aan een houten pen. Laat even een half uur intrekken. Grill ze daarna kort op een hete BBQ. Serveer met rode bietensalade en stokbrood.

Voor de groenteschotel

400 gram gemende groente
1 rode uit
2 tenen knoflook
1 el ragfijn gesneden gemberwortel
seste van sinaasappel
200 gr fetakaas
150 gr spekreepjes
1 tl kerrie
flinke scheut olijfolie
2 eetrijpe mango’s
peper en zout

Snijd de rode ui in kwart ringen, de knoflook ragfijn en de mango in blokjes. Hoe? Zie dit filmpje:

Meng alles goed, maar voorzichtig door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Laat minimaal een half uur staan. Zet op een middelmatig vuur op de BBQ en roer af en toe voorzichtig om. Als de groente beetgaar is en het vocht wat is ingekookt is het klaar. Haal van het vuur en meng voorzichtig de mango erdoor. Breek de fetakaas in kleine stukjes en bestrooi de schotel ermee. Rasp wat seste van een sinaasappel over de schotel. Serveer samen met de gegrilde gamba’s. Schenk er een fris glas la Vilette Chardonnay of rosé bij! Prosit!

Recept van: Ab Tamis, chef kok van de Wijnproevers.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.