Wijn en spijs tip van de maand

Gegrilde wild zwijn rack met gegrilde wintergroente.

recept voor 6 personen.

Ingrediƫnten:

Voor de groente:

2 uien

4 tenen knoflook

1/4 rode kool

400 gr schone spruitjes

400 gr zoete aardappel in blokjes

300 gr paddenstoelen

flinke scheut olijfolie

crema balsamico

peper en zout

Voor de wild zwijn rack:

rack van wild zwijn

peper en zout

Bereidingswijze:

Groente:

Snijd de uien in kwart ringen, 3 mm dik. Snijd de rode kool net zo fijn als de ui. Snijd de spruitjes in vieren. Snijd de zoete aardappel in blokjes van 5 mm. Plet de knoflooktenen en snijd ze zo klein mogelijk. Snijd de paddenstoelen in plakjes of in vieren. Doe alles in een ruime kom. Voeg een flinke scheut olijfolie toe en minimaal 5 eetlepels crema balsamico. Roer voorzichtig door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

Zwijn Rack:

Grill op de bbq of in de oven op 180 graden hete lucht. Roer af en toe om, totdat de zoete aardappel gaar is. Dan is de rest ook gaar. Bestrooi de rack met peper en zout. Pak strak in met huishoudfolie en laat rusten voor 2 uur. Grill de rack af op de bbq of in de oven totdat de kerntemperatuur 55 graden is. Laat dan 15 minuten rusten voordat u de rack in koteletten snijdt.

Wijn tip: Serveer hier een licht gekoeld glas (15 graden) Vinha da Fonte bij, een heerlijke volle wijn uit Portugal. Met impressies van sappige zwarte bessen, braam en zachte tannine.
Sappig, elegant en ideaal bij uiteenlopend wild! Een superwijn en
voor de prijs hoef je het niet te laten!

Deze maand met een superaanbieding!
5,99 per fles. 3 halen, 2 betalen.

Tip voor de left overs: de groenteschotel is de volgende dag een heerlijk lunchgerecht met een lepel goede mayonaise; zaanse of brander en geraspte oude kaas.

Eet smakelijk, Ab Tamis chef kok van de Wijnproevers.

Een feest is pas echt compleet, als de barrique is langsgeweest!