Verantwoord alcoholgebruik

NIX 18. Wij verkopen geen alcohol aan jongeren onder de 18 jaar. In de winkel niet, en online niet. Wij vragen bij een online verkoop dan ook om je geboortedatum in te vullen. Wij gaan er hierbij vanuit dat je eerlijk bent en je eigen verantwoording draagt. Bij een geboortedatum, jonger dan 18 jaar, wordt de drank niet verzonden.

Het verzenden van een pakket gebeurt via PostNL. Wij betalen een extra toeslag per pakket voor een leeftijdscheck aan de deur. Dit betekent dat de ontvanger zich moet legitimeren aan de postbezorger. Voor zowel de naam als de leeftijd. Het pakket wordt alleen afgegeven aan de geadresseerde ontvanger. Tevens zet de ontvanger, bij ontvangst een handtekening.
Het NIX18 logo is terug te vinden

Maar ook voor meerdere jarigen geven wij graag het advies. Geniet maar drink met mate. Wij moedigen alcoholmisbruik zeker niet aan, wij raden dit af. Echter is het nuttigen van alcohol ieders eigen verantwoordelijkheid. Daarbij benadrukken wij de verantwoording van ouders naar hun kind(eren).

Wij laten wel graag zien hoe mooi een lekker glas alcohol kan zijn en hoe je ervan kunt genieten. Genieten van alcohol kan zeker, maar met mate.

Wil je meer informatie over de NIX18 regel, over verantwoord alcohol gebruik of over hulp bij alcohol misbruik. Bekijk dan de volgende websites.

Meer informatie over alcohol en het effect ervan.

Meer informatie over NIX18 en hoe je als ouder hier aan bij kunt dragen.