Oranjebitters, Konings likeuren en Oranje Likeuren

Eindelijk! We kunnen dit jaar weer Koningsdag vieren zoals we dat gewend zijn. Als vanouds een feestje vieren voor de verjaardag van de koning. En dat doen we natuurlijk door te proosten met een oranje drankje. En tegenwoordig is het assortiment hierin wat groter geworden dan de traditionele Oranjebitter. Daarom onze Top 5 voor Koningsdag.

Oranjebitter

Traditioneel en al jaren een hit op Koningsdag is de Oranjebitter van De Kuyper. Een echt bittertje zonder suiker. Met de smaak van sinaasappels en anijs.

  1. De Kuyper Oranjebitter

Van Wees Oranjebitter is gestookt van Pommeranz-appeltjes. Je proeft de iets bittere smaak van het wit van de schil van de Curaçao en Pommeranz-appeltjes. Vroeger voegde men daarom suiker toe in de glazen. Tegenwoordig maakt de uitgelezen receptuur van A. Van Wees Distilleerderij de Ooievaar aanzoeten overbodig.

2. Van Wees Oranjebitter

Geen Oranjebitter maar Oranje likeuren

Veel mensen vinden de Oranjebitter toch iets te bitter. Daarom zijn er tegenwoordig ook oranje likeuren. Met een lekkere zoete smaak. En natuurlijk net zo oranje in het glas als de Oranjebitter. Proosten met een oranje borreltje blijft hetzelfde…de smaak net iets lekkerder!

3. Koningslikeur

Gemaakt van heerlijk sappige sinaasappels waardoor hij natuurlijk ook een zeer frisse smaak heeft van sinaasappel! Aangevuld door lichte citrus tonen. Koningslikeur heeft een alcoholpercentage van 30%.

4. Oranje likeur

Nieuw! Oranje likeur. Een echt oranje sinaasappel likeur. Met de Hollandse leeuw op de fles. Het drankje dat niet mag ontbreken op elk oranje feest. Koningsdag, EK- WK en Bevrijdingsdag.

5. Doemaarwat drank

DoeMaarWat is het partydrankje van 2022! Het kan worden geschonken als mixdrank of shot. Ken je die sinaasappel ijsjes? Daar smaakt dit oranje drankje naar! Lekkerrr! Ook verkrijgbaar in een rode variant met veel fruit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *