Week 10! Het is alweer de 10e vrijdagmiddag dat we een borrel tip geven. Deze week: Straffe Hendrik Heritage 2019.
De tijd vliegt! In die 10 weken is er van alles voorbij gekomen aan lekkere borrel tips. Maar er is in die 10 weken ook veel veranderd en gebeurd. Want waar we 10 weken geleden nog gezellig met een heel koppel konden borrelen op vrijdagmiddag, is dat helaas nu niet meer het geval. Vanwege het wel bekende virus. En waar deze #vrijmibo blog begon met een zomerse verfrissende Limoncello in een lekker zonnetje…denken we nu meer aan borrels waar we warm van worden. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Maar er is ook veel hetzelfde gebleven. Bijvoorbeeld dat we op vrijdagmiddag graag het weekend inluiden met een borrel. Of dat nou met een klein gezelschap is, of met velen…de borrel smaakt er niet minder om. En het momentje om even de week af te sluiten, en het weekend te beginnen, houden we er toch echt graag in.

We vonden het deze week tijd voor een biertje. Na een aantal likeurtjes, is het nu tijd voor bier. En niet zomaar een flesje bier, en ook niet zomaar een speciaal biertje. Nee, dit weekend luiden we in met een grote fles bier van 75cl. En ook nog eens een hele speciale. Namelijk Straffe Hendrik Heritage 2019.

Straffe Hendrik Heritage 2019  is een speciale versie van de Straffe Hendrik Quadrupel. Dit bier wordt, na meer dan een jaar gerijpt te hebben op eiken houten vaten uit de Bordeauxstreek, telkens in het najaar in een limited edition uitgegeven. Het bijzondere rijpingsproces geeft het bier een complex smaak- en geurpalet dat evolueert door de jaren heen. Een bijzonder bewaarbier; Straffe Hendrik Heritage 2019. De tannine uit de vaten vormt een harmonieus geheel met de rijke toetsen van de speciale mouten in het bier. In combinatie met de subtiele smaak van wijn en hout, valt de terugkeer van de kruidigheid en bitterheid van de quadrupel op. Verder vallen zoethout en donker fruit als rozijnen, pruimen en vijgen te ontdekken in het palet van het bier. Bij veroudering kan men bovendien rekenen op de ontwikkeling van toetsen van porto. Straffe Hendrik Heritage 2019 is een bier dat 10 jaar bewaard kan worden. Maar als je er niet op wilt wachten, dan is dit een fantastisch bier om samen met andere te delen en van te genieten.

#vrijmibo #proost!

Geniet van deze Straffe Hendrik Heritage 2019, Geniet van je vrijdagmiddag borrel en Geniet van je weekend! En dat alles met de hoofdletter G.

Voor nog meer #vrijmibo tips lees je onze wekelijkse blogs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *