Likeuren

Neem een momentje om te genieten met een lekker glaasje likeur.
Een likeurtje is niet meer weg te denken uit de drankenkast. Er zijn enorm veel likeuren te verkrijgen. Met de meest uiteenlopende smaken.
We hebben de wereldbekende merken zoals Bailleys en Licor43. Maar ook onbekende likeuren die je zeker eens geproefd moet hebben. Tevens hebben we een ruime keuze aan streek likeuren.

Webshop
Bekijk ons assortiment likeuren in de webwinkel.

Likeur is een type sterke drank die vaak zoet van smaak is. Voor alle likeuren geldt een minimum alcohol gehalte van 15% en een minimale hoeveelheid suiker van 100 gram per liter.

Likeuren kunnen worden onder verdeeld in de volgende groepen:

  • Vruchten likeuren
  • Kruiden likeuren
  • Noten/ bonen likeuren
  • crème likeuren

Van origine waren likeuren geneeskrachtige elixers. Al in de vroegere middeleeuwen lieten monniken heilzame kruiden op alcohol trekken. De etherische oliën van gedroogde planeten en kruiden losten erin op. Om de drankjes drinkbaar te maken werd er suiker aan toegevoegd. Tegenwoordig zijn er ontelbaar aantal likeuren in allerlei smaken om op diverse manieren te nuttigen. Zoals puur, met ijs of in de koffie of cocktail.

Uitgelicht

Textiel zit in ons Twentse DNA. Het Textiel Festival Twente brengt in 2021 en 2022 de ontwikkeling van de textielindustrie, die diepgeworteld en verweven is in Twente, goed onder de aandacht!
Borne is de bakermat van de textielindustrie. Die begon in de 17 e eeuw. Ver voordat de eerste fabriek er stond, verbouwden de boeren hier hun eigen vlas en weefden linnen.
Het Borns Textiel Collectief laat de geschiedenis van de textiel industrie weer leven met een goed gevulde culturele agenda voor Borne. Zoals een tentoonstelling ‘Museum Bussemakerhuis komt uit de kast’, Kunst in het Koetshuis, een fototentoonstelling van de Heemkundevereniging en een community art werkgroep die samenwerkt aan één groot stuk, speciale textielwandelroutes.
Met als thema ‘De Rode Draad’ wordt alles wat met textiel te maken heeft met elkaar verbonden. Als Bornse Slijterij- Wijnkoperij de Barrique haken wij hierop in, met een speciaal likeurtje. Ver(d)raderlijk lekker!

*de Rode Draad likeur is Glutenvrij.