Likeuren

Een likeurtje is niet meer weg te denken uit de drankenkast. Er zijn enorm veel likeuren te verkrijgen. Met de meest uiteenlopende smaken.
We hebben de wereldbekende merken zoals Bailleys en Licor43. Maar ook onbekende likeuren die je zeker eens geproefd moet hebben. Tevens hebben we een ruime keuze aan streek likeuren.

Inmiddels hebben we al een aantal likeuren op onze naam staan.

  • Bornse Babbelaar
  • Rondje Borne
  • Klootschietertje
  • Bornsche Kruidenbitter
  • Welevelder Wolf
  • Boeren, Burgers & Buitenlui

Likeur is een type sterke drank die vaak zoet van smaak is. Voor alle likeuren geldt een minimum alcohol gehalte van 15% en een minimale hoeveelheid suiker van 100 gram per liter.

Likeuren kunnen worden onder verdeeld in de volgende groepen:

  • Vruchten likeuren
  • Kruiden likeuren
  • Noten/ bonen likeuren
  • crème likeuren

Van origine waren likeuren geneeskrachtige elixers. Al in de vroegere middeleeuwen lieten monniken heilzame kruiden op alcohol trekken. De etherische oliën van gedroogde planeten en kruiden losten erin op. Om de drankjes drinkbaar te maken werd er suiker aan toegevoegd. Tegenwoordig zijn er ontelbaar aantal likeuren in allerlei smaken om op diverse manieren te nuttigen. Zoals puur, met ijs of in de koffie of cocktail.

Gedistilleerd

Ontdek ook ons gevarieerde assortiment aan gedistilleerde dranken. Bij sterke drank denk je aan de bekende hardlopende liters van diverse merken. Zoals rum, jenever, Jägermeister, Bacardi, Beerenburg, verschillende kruidenbitters, dranken om mee te mixen en vele soorten shotjes. Maar ook de kruidenbitters uit ons mooie Twente hebben we in ons assortiment.

Graag verrassen we je ook steeds weer met iets “nieuws”. We zijn altijd op zoek naar nieuwe dranken in ons assortiment die ons doen verrassen qua smaak. En waarvan onze smaakpupillen gaan tintelen. Zo hebben we inmiddels al veel unieke producten. Dranken van de onbekendere distilleerderijen en stokerijen.

Rum Rum kun je mixen met Cola en ijs of gebruiken voor een Mojito. Maar Rum kun je ook puur drinken. Rum is een sterke drank die wordt bereid uit de bijproducten van suikerriet of soms uit vers suikerriet sap of suikerrietsiroop. Door fermentatie ontstaat alcohol, en door destillatie ontstaat er een drank met hoog alcohol percentage.
We hebben prachtige rum’s in onze collectie. Bijvoorbeeld de serie Cane Island. Cane Island Rum biedt momenteel rum aan uit enkele van de meest iconische rumlanden: Barbados, Cuba, Jamaica, de Dominicaanse Republiek, Trinidad, Guadeloupe, Belize en Nicaragua. Elk van deze landen heeft een lange geschiedenis in de rumproductie, met hun eigen stijlen en tradities. Alle rum weerspiegelen de echte rumkenmerken en identiteit van het eiland.

Cognac Ook verkopen we diverse soorten cognac in verschillende prijsklassen. Cognac is een sterk alcoholische drank verkregen door het 2 keer destilleren van witte wijn. We verkopen cognac van de bekende cognac huizen zoals, Chateau Montifaud. Maar ook van de kleinere onbekende, maar zeer kwalitatieve cognac huizen. Bijvoorbeeld Frapin.

Grappa Een mooie Grappa of een Gin? Kom langs in de winkel en ontdek de verschillende soorten die er zijn. Gin is een drankje dat enorm populair is geworden de laatste jaren. Een Gin Tonic kun je laten variëren door steeds een verschillende Gin smaak toe te voegen.

Fruit Jenevers Obstler! Of terwijl fruit jenevers. Deze drank, afkomstig uit Zwitserland is meer dan de moeite waard om eens uit te proberen. In de smaken, frambozen, aardbeien, appels, peren, kersen, bosbessen en nog vele andere.

Heerlijk als digestief.