Het kan en het mag weer! De vrijdagmiddag borrel of terwijl de #vrijmibo. De perfecte borrel in je eigen Thuiskroeg of op je werk met je collega’s om het weekend in te luiden.

Omdat we dit zo lang gemist hebben door de corona maatregelen, en de vakantiegangers nu zo’n beetje allemaal terug zijn van vakantie. wordt het de hoogste tijd om die vrijdagmiddagborrel weer eens nieuw leven in te blazen. Zo ook voor deze blog, want de ideeën van een vrijdagmiddag borrel blog bestaan al een tijdje, maar ja…dan moeten er wel borrels in gezelschap gegeven mogen worden. En nu is dus het moment daar om dit idee uit het stof te halen!

Elke vrijdag publiceren we een vrijdagmiddag borrel tip. Om met een gezonde dosis drank inspiratie het weekend in te gaan!

#VrijmiboTip 1

Limoncello en Limonsecco

Omdat het zonnetje elke keer nog zo lekker schijnt, willen we natuurlijk nog optimaal genieten van het zomergevoel. Het zomergevoel dat we eigenlijk best gemist hebben dit jaar. Want van die lange zwoele zomeravonden waren er niet zoveel. Als op vrijdagmiddag het zonnetje dan schijnt, pakken we nog graag even die Vitamine D shot mee.

Waan je in Italiaanse sferen met deze zomerse likeur.

Limoncello is een likeur gemaakt van citroenen. Van vroeger uit werd de Limoncello alleen gemaakt van citroenen uit de omgeving Sorrento.

Oorspronkelijk is limoncello ontstaan als likeur op basis van schillen die overbleven bij de productie van citroenen die werden gekweekt voor het maken van citroensap. De kwaliteit van de citroenen was enorm belangrijk voor deze opkomende “ sapindustrie”  en dit resulteerde in een bijzondere smaak van de schil. En met deze schillen werden eind 19e eeuw de eerste limoncello likeuren geproduceerd.

Later werden ook citroenen uit andere regio’s gebruikt. Alleen limoncello die met citroenen uit de omgeving van Sorrento wordt gemaakt mag de naam Liquore di Limone di Sorrento I.G.P. dragen. Limoncello drink je puur, en het liefste ijs- en ijskoud. Bewaar ‘m dus in de vriezer. Zo krijg je ook een mooie stroperigheid en een optimale friszoete smaak. .

Wist je dat je van Limoncello ook een hele lekkere Limonsecco kunt maken? Limonsecco is Limoncello gemixt met prosecco. En wil je het extra feestelijk en lekker fris maken? Voeg dan wat takjes munt toe.

Ga je voor Chique? Schenk de limoncello dan in een champagne flutes en vul deze aan met prosecceo. Schep er een bolletje vanille ijs bij in en je hebt een heerlijke spoom! Dit kan je ook heel goed als tussengerecht gebruiken bij een *gangendiner. Een spoom zorgt er namelijk voor, dat je smaakpapillen neutraliseren.

Ga je voor een cocktail? Schep dan wat ijsblokjes in een cocktail glas, doe er Limoncello en prosecco bij, en maak het af met schijfjes citroen en munt blaadjes.

Proost!

In de winkel hebben we een ruime keuze aan Limoncello’s. Bestel je liever online dan raden wij deze topper aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *