Lekkere wijn en lekker eten…een betere combi kunnen wij ons niet indenken. Het gebeurd dan ook regelmatig dat Thom en Noor de keuken induiken voor een lekker recept met passende wijn.
En ja we houden van lekker eten…maar het moet niet te ingewikkeld zijn. En dat is gelukkig ook helemaal niet nodig. Meestal zoekt Noor het recept en Thom zoekt daar een passende wijn bij. Soms worden er meerdere geproefd om tot de beste combi te komen. Maar zeg nou zelf…dat is het mooie aan het slijtersvak toch?
Deze week kozen we voor scampi’s van onze buurman Puur Vis & Zo. Op zaterdag na het werk hebben nooit zo veel zin om nog uit gebreid te koken, dus we kozen voor iets wat snel klaar is.
Scampi’s met peultjes
Kook de peultjes even kort.
Hak 2 teentjes knoflook in stukjes en snijd 2 sjalotjes fijn. Fruit dit met olijfolie aan. Roerbak de voorgekookte peultjes erbij en brengt eventueel op smaak met zout en peper.
De scampi’s wok je in een andere pan in olijolie in zo’n 3 minuten gaar.
Lekker met een stokbroodje met kruidenboter erbij.
Witte wijn tip bij scampi’s of gamba’s
We dronken er een heerlijke droge witte wijn bij. Een Poujol Lacoste. Van wijngoed Saint Maurice.