Op deze blog inspireren we je graag met alles wat betrekking heeft op drank. Van een vrijdagmiddag borrel tot een wijn en spijs. De ene keer vertellen we hoe een nieuw biertje smaakt en de andere keer proosten we met een lekkere cocktail. Scroll naar beneden en laat je inspireren door onze tips en door die van gastbloggers.
Wijn van de maand
Pipoli, Basilicata, Italië
Het wijnhuis Vigneti del Vulture ligt in het hart van de regio Basilicata. Met inheemse druivensoorten als Greco, Fiano en Aglianico van een vulkanische bodem produceren ze heerlijke wijnen die geliefd zijn vanwege hun prachtige fruitexpressie en mineraliteit.
Pipoli Bianco, 2019
Gemaakt van de Inheemse Greco en Fiano druiven. Strogele kleur, exotisch parfum van abrikoos, zoete bloemen en gekonfijte citroen in de smaak.
Alcoholvrije drankjes
Het is januari…en dat betekent voor velen dry january. Al hoewel wij ons niks kunnen voorstellen bij een maand zonder een goed glas wijn, lekker biertje of slaapmutsje, denken we toch graag met deze diehards mee.
We hebben daarom een aantal alcoholvrije drankjes getest. We vonden lang niet alles lekker, maar er waren er zeker wel een aantal die prima te drinken zijn. Of zelfs echt wel lekker zijn. Uit onze tests kwamen deze alcohol vrije dranken er het beste uit.
Het pure Puglia: Primitivo en deze lasagne met een Nederlands tintje! Een leuk gerecht voor deze feestmaand!
Lasagne met gehakt van lam, bechamelsaus en speculaaskruiden. Salade van venkel, appel, gegrild spek en balsamicostroop.
Recept voor 6 personen
Pasta:
Basisdeeg voor vele soorten pasta:
300 gr bloem, gezeefd
3 grote eieren
3 cl olijfolie
snufje zout
Leg de bloem in een bergje op de werktafel en maak met de muis van je hand een kuil in het midden.
Eindelijk is het zover. Onze eigen webwinkel. De specialiteiten van Slijterij wijnkoperij de Barrique zijn nu ook online te koop. Wij kiezen er bewust voor ons niet het gehele assortiment in de webshop te plaatsen, maar onze pareltjes waar wij trots op zijn. De producten die we ook buiten de grenzen van Borne willen verkopen en waar we graag andere mensen van willen laten genieten.
Natuurlijk ontvangen u nog veel liever in de winkel,
Hertenstoofschotel met aardappelpuree, chips van pastinaak en rode kool
Wijn tip:
Paul Mas, Vignes De Nicole, Cabernet Sauvignon/Merlot
Ingrediënten voor de stoofschotel:
– 1 kg herten stoofvlees in blokjes
– 500 gr soepgroente
– 1/2 fles rode wijn
– 3 el bloem
– scheut olijfolie
– peper en zout
– 1 klein blikje tomatenpuree
–