Drank inspiratie

Op deze blog inspireren we je graag met alles wat betrekking heeft op drank. Van een vrijdagmiddag borrel tot een wijn en spijs. De ene keer vertellen we hoe een nieuw biertje smaakt en de andere keer proosten we met een lekkere cocktail. Scroll naar beneden en laat je inspireren door onze tips en door die van gastbloggers.

 

 

 


22 april om 15:03

Proost op de Koning! Met koningsdag vieren we de verjaardag van onze Koning Willem Alexander. En ondanks dat we Koningsdag dit jaar weer thuis vieren, maken we er toch een feestje van. En stiekem vieren we ook dat Koningsdag 2021, de laatste dag is van de strenge lockdown. Vanaf 28 april komen er versoepelingen. Ook daar moet op geproost moet worden! Geheel traditioneel met een oranje bitter of met een oranje drankje…wat jij wil!

We hebben een paar heerlijke Koningsdag tips!


9 februari om 16:40

Warme dranken met een likeurtje of een borrel .
Het is winter! We hebben de afgelopen dagen al volop kunnen genieten van een prachtig wit winters landschap. Heerlijke wandelingen en slee tochten door het mooie Twentse landschap hebben vele mensen volop gemaakt; en met een beetje geluk komen daar ook nog schaatskilometers bij. En wat is er nou lekkerder, na zo’n frisse winterse tocht, dan een fijn opwarmertje. Een opwarmertje met een borrel erbij-in natuurlijk!


4 februari om 11:21

Wijn &Spijs van de maand februari: Proef Italië

Baglio Gibellina, U-Passimiento
Sicilië, Italië, 2019

Het wijndomein van Baglio Gibellina ligt op Sicilië, in een vallei omgeven door heuvels welke zijn bezaaid met wijngaarden, olijfbomen en jeneverbesbomen. Dit samen met het blauw van de lucht en de zee aan de horizon vormt het geheel een fantastische mix van mediterrane kleuren. Dit samen met de prachtige wijnen van Baglio maakt het plaatje compleet tot puur genieten!


14 januari om 10:42

Wijn van de maand

Pipoli, Basilicata, Italië
Het wijnhuis Vigneti del Vulture ligt in het hart van de regio Basilicata. Met inheemse druivensoorten als Greco, Fiano en Aglianico van een vulkanische bodem  produceren ze heerlijke wijnen die geliefd zijn vanwege hun prachtige fruitexpressie en mineraliteit.

Pipoli Bianco, 2019
Gemaakt van de Inheemse Greco en Fiano druiven. Strogele kleur, exotisch parfum van abrikoos, zoete bloemen en gekonfijte citroen in de smaak.


11 januari om 14:30

Alcoholvrije drankjes

Het is januari…en dat betekent voor velen dry january. Al hoewel wij ons niks kunnen voorstellen bij een maand zonder een goed glas wijn, lekker biertje of slaapmutsje, denken we toch graag met deze diehards mee.

We hebben daarom een aantal alcoholvrije drankjes getest. We vonden lang niet alles lekker, maar er waren er zeker wel een aantal die prima te drinken zijn. Of zelfs echt wel lekker zijn. Uit onze tests kwamen deze alcohol vrije dranken er het beste uit.


8 december om 11:10

Het pure Puglia: Primitivo en deze lasagne met een Nederlands tintje! Een leuk gerecht voor deze feestmaand!

Lasagne met gehakt van lam, bechamelsaus en speculaaskruiden. Salade van venkel, appel, gegrild spek en balsamicostroop.

Recept voor 6 personen

Pasta:
Basisdeeg voor vele soorten pasta:
300 gr bloem, gezeefd
3 grote eieren
3 cl olijfolie
snufje zout

Leg de bloem in een bergje op de werktafel en maak met de muis van je hand een kuil in het midden.


17 november om 12:55

De webwinkel voor de dranken liefhebber

Eindelijk is het zover. Onze eigen webwinkel. De specialiteiten van Slijterij wijnkoperij de Barrique zijn nu ook online te koop. Wij kiezen er bewust voor ons niet het gehele assortiment in de webshop te plaatsen, maar onze pareltjes waar wij trots op zijn. De producten die we ook buiten de grenzen van Borne willen verkopen en waar we graag andere mensen van willen laten genieten.

Natuurlijk ontvangen u nog veel liever in de winkel,


14 november om 9:00

Hertenstoofschotel met aardappelpuree, chips van pastinaak en rode kool

Wijn tip:
Paul Mas, Vignes De Nicole, Cabernet Sauvignon/Merlot

Ingrediënten voor de stoofschotel:
– 1 kg herten stoofvlees in blokjes
– 500 gr soepgroente
– 1/2 fles rode wijn
– 3 el bloem
– scheut olijfolie
– peper en zout
– 1 klein blikje tomatenpuree

Rode wijn bij wild