Alcoholvrije dranken

Het is januari…en dat betekent voor velen dry january. Al hoewel wij ons niks kunnen voorstellen bij een maand zonder een goed glas wijn, lekker biertje of slaapmutsje, denken we toch graag met deze diehards mee. We hebben daarom een aantal alcoholvrije dranken getest. We vonden lang niet alles lekker, maar er waren er zeker wel een aantal die prima te drinken zijn. Of zelfs echt wel lekker zijn. Uit onze tests kwamen deze alcohol vrije dranken er het beste uit.

Rosé prosecco
Een glaasje bubbels is niet weg te denken in de maand januari. Proosten op een gezond 2023! Ook als je aan dry january doet, proost je natuurlijk graag mee. Deze alcoholvrije prosecco is zo klaar en smaakt echt verfrissend lekker!
Benodigdheden:
– Spa rood
– Monin Blackcurrant of Siebrand Grenadine
– champagne flûte.
Schenk je champagne flûte vol met spa rood. Doe daar een paar druppels Grenadine bij in en voilà, de alcohol vrije prosecco is klaar. Lekker met een licht zoetje. En het staat nog feestelijk ook.

Alcoholvrije Gin

Hooghoudt ZeroZero 24
Hooghoudt Zero Zero. De Zero Zero 24 is zo gemaakt dat het zich volledig geeft in combinatie met een fris bruisende partner. Zoals tonic. Het hart van Zero Zero 24 wordt gevormd door jeneverbes en lavendel met een vleugje vlierbloesem. Ze hebben de authentieke receptuur van de 2e generatie Hooghoudt omgevormd tot een alcoholvrije drank met vleugje Groningse nuchterheid.

Seedlip Garden 108
Seedlip Garden 108 is een alcoholvrije gin. De Garden 108 van Seedlip bestaat uit water met botanical extracten. In de alcoholvrije drank zijn erwten, mint, rozemarijn en tijm gebruikt. Uitermate geschikt voor de alcoholvrije cocktail met een groen, fris en licht bitter karakter.

Seedlip Grove 42
Seedlip Grove 42 is een verfrissende, alcoholvrije gin. De Grove 42 doet denken aan een smaakvolle combinatie van bloedsinaasappel, bittere sinaasappel, mandarijnen, citroen en gember. Het wordt aangeraden dit te mixen met bruisend water en een sinaasappelschil ter garnering.

Seedlip Spive 94
Seedlip Spice 94 Non-Alcoholic Spirit is de pittige alcoholvrije Seedlip variant. Met de Spice 94 van Seedlip kan je heerlijk kruidige alcoholvrije cocktails en Gin&Tonics maken. In de alcoholvrije drank is kardamom, eikenhout, kruiden, citroen en grapefruit gebruikt.

Alcoholvrije Cocktails

Spicey Ginger Ale Cocktail
Deze lekker kruidige Spicy Ginger Ale cocktail maken we met de Seedlip Spice 94. Deze bevat namelijk een destilaat van oa. pimentkorrels, kardemom en grapefruit. Deze subtropische alcoholvrije gin combineert dan ook geweldig met bijvoorbeeld een kruidige ginger ale.

Hoe maak je deze cocktail

  • Vul een gin tonic bol glas met een lange krul grapefruit schil.
  • Vul het glas vervolgens voor 3/4 met ijsblokjes.
  • Schenk hier 50 ml Seedlip Spice 94 overheen.
  • Top vervolgens af met 200 ml Ginger Ale.
  • Steek er een rietje in en geniet!

Negroni Mocktail

  • Snijd 1 mooie plak van de halve sinaasappel en halveer hem. De rest wordt niet gebruikt.
  • Vul het glas met de ijsblokjes en een half schijfje sinaasappel. Schenk de Seedlip Spice 30 ml en de Non Alcoholic Martini Vibrante 60 ml.

Alcoholvrije Aperol Spritz

  • 40 ml Non Alcoholic Martini Vibrante
  • 80 ml Alcohol vrije Prosecco
  • scheut spa rood

Of houd het simpel.

Alcolholvrije Seedlip Gin + tonic + ijs

Non Alcoholic Vibrante + Tonic + Ijs

Even goed schudden,

beetje fruit erin en klaar!

Alcoholvrije wijn


We hebben verschillende alcoholvrije wijnen getest. Over de rode wijn kunnen we eerlijk zijn…niet te drinken. Dan kun je net zo goed druivensap inschenken, de kleur is hetzelfde, de smaak net wat lekkerder.
Alcoholvrije chardonnay van Eisberg.
Dit is een prima alternatief voor een glaasje witte wijn. Hij smaakt wat zomers, waarbij je perzik proeft. Iet wat gekunsteld in de smaak. Maar zeker de moeite waard.
Alcoholvrije sauvignon blanc van Eisberg
Dit is onze favoriet op het gebied van alcoholvrije wijn. Een lekkere frisse wijn. Tropsich fruit. Zoals een sauvignon blanc hoort te zijn.
Alcoholvrije rosé van Eisberg
Een frisse alcoholvrije rosé met tonen van rood fruit zoals aardbeien en frambozen. Met een licht zuurtje een prima rosé.

Alcoholvrije Chenin Blanc Muscat van Short Street
Door deze witte wijn waren we blij verrast. Je proeft intense smaken van tropisch fruit met een hint van perzik. Mooi in balans met een frisse afdronk. Short Street zijn wijnen uit Zuid Afrika  waar zeer zorgvuldig de alcohol van onttrokken wordt, zodat zoveel mogelijk smaak van de wijn bewaard blijft.


Alcoholvrij bier


De keuze in alcoholvrije bieren is steeds groter. Er zijn zelfs steeds meer alcoholvrije speciaalbieren.
Krombacher alcoholvrije pilsener
Volgens de kenners, de lekkerste alcoholvrije pils. En dit is dan ook ons meest verkochte alcoholvrije biertje. Nauwelijks van de variant met alcohol te onderscheiden.
Leffe Blond 0.0.%
Het allereerste abdijbier dat alcoholvrij is. Gebrouwen met dezelfde ingrediënten als Leffe Blond en heeft dan ook de bekende smaak van Leffe Blond.

In de winkel hebben we een ruim assortiment aan alcoholvrije bieren. Hier zit zeker een lekker biertje voor je tussen. Maar ook aan alcoholarme bieren hebben we veel keuze.

De Duitse weizen alcoholvrije bieren zijn ook zeker een aanrader. Franziskaner weizen 0.0. is hierbij onze favoriet.

Heel veel succes de komende weken!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *